Instaptest

Instaptest

Ben je een leerling in het middelbaar onderwijs, en wil je weten of de opleiding taal- en letterkunde met optie Duits aan de Universiteit Gent jouw ding is? Dan hebben we een uitgebreid kennismakingsaanbod voor jou.

* Nieuw: Neem deel aan onze webklas! We hebben een oefenles klaargezet op het open leerplatform van de UGent Zephyr. Meld je aan op https://zephyr.ugent.be/ en ga dan naar de Webklas Taal- en Letterkunde: optie Duits

* Wil je meer weten of oefenen? Maak onze instaptest! Om te weten wat de opleiding Duits precies omvat, kan je voortaan niet alleen deelnemen aan onze voorbereidingscursus (in september). Je kan vanaf nu ook gebruik maken van onze instaptest.

Deze test is niet bedoeld als "toelatingsproef", maar wel als een mogelijkheid om ons aanbod te verkennen. Bekijk het filmpje hieronder voor meer uitleg!

De instaptest is ingebed in de digitale test- en oefenomgeving van de afdeling Duits.  De toegangscode verkrijg je gratis op eenvoudig verzoek bij Thorsten Ries ().

Om de inst aptest of "Schnuppertest" te doen, heb je enkel een computer en Firefox (optioneel: een koptelefoon met microfoon) nodig. De test kan naar believen afgebroken en hervat worden.

"Woordverklaring in Duden: Schnupperangebot: Angebot, das Interessierten die Möglichkeit gibt, eine bestimmte Leistung eine Zeit lang  unverbindlich auszuprobieren"

 

 

 

 

 

De technische coördinatie van de testomgeving in handen van dhr. Thorsten Ries (Thorsten.Ries@UGent.be); de praktische uitvoering wordt verzorgd door wetenschappelijk medewerker mevr. Leen Bruijneel (Leen.Bruijneel@UGent.be).

De invoering van het digitale leerplatform Ilias is onderdeel van een project rond onderwijsinnovatie (gesubsidieerd door DOWA), dat gericht is op het introduceren van vernieuwende werkvormen.